• Innowacja Pedagogiczna steward/stewardessa

    Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:

    poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi ruchu lotniczego, poznanie specyfiki pracy na lotnisku i obsługi terminali, zapoznanie się z procedurami bezpieczeństwa w transporcie lotniczym, zwiększanie zakresu branżowych umiejętności językowych, spotkania z pracownikami lotniska i stewardessami, realizacja zajęć praktycznych w porcie lotniczym, zajęcia z wizażystką, poszerzenie wiedzy z zakresu savior-vivre'u i kultury osobistej.

    więcej...

  • Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową moralność, nieograniczoną tolerancyjność, do pasji posuniętą pracowitość, dążyć do ciągłego uzupełniania swego wykształcenia, pomagać innym’’. W hotelarstwie dominuje relacja człowiek - człowiek i najważniejszym podmiotem jest Gość.  Hotelarstwo jest wyjątkową branżą z pięknymi tradycjami, w której staramy się tworzyć dla Gości ,,dom poza domem’’, poznajemy nowych ludzi, ciągle coś się dzieje. Zapraszamy na kierunek TECHNIK HOTELARSTWA

    więcej...

  • Lubisz podróże, często planujesz wakacje, chciałbyś w przyszłości prowadzić własne biuro podróży - kształć się u nas wybierając kierunek TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ

    więcej...

  • Interesujesz się gastronomią, Wybierz jeden z kierunków: TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, KELNER

    więcej...

KONKURS „PIZZA PO NASZYMU”

PDF Drukuj Email
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 
Wpisany przez Administrator    poniedziałek, 26 lutego 2018 12:47

21 lutego 2018r. w naszej szkole odbył się konkurs „Pizza po naszymu”. W konkursie tym brało udział 8 zespołów uczniów: Mateusz Wyscoki i Rafał Bazan (kl. IV Tga), Dawid Pietruszewski i Jan Pipke (kl. III K), Opara Sylwester, Wolko Zuzanna, Zaręba Dawid i Kaczmarek Patryk (kl. I Tgb), Gribsz Paweł (kl. II K), Kłaczek Przemysław (kl. II Tgb), Krysik Wioletta (kl. II Tgb), Pająk Krzysztof i Ważny Adrianna (kl. III Tgb), Kasperek Wiktoria (kl. II K), Słobodzian Daniel (kl. I K).

Uczestnicy przygotowali samodzielnie pizze z różnymi składnikami a najbardziej interesujące były składniki kojarzące się z naszym regionem np. sos musztardowy z karczkiem i ogórkami, rolada śląska, ciasto z dodatkiem kapusty po chłopsku. Zespoły pracowały przez 2 godziny ze skupieniem i precyzją a efekty przerosły oczekiwania jury. Potrawy konkursowe oceniane były przez: dyrektora Szkoły T. Respondek, wicedyrektora W. Paduch, kierownika praktyk T. Gacki, nauczyciela zawodu J. Mazur, przedstawicielka Starostwa Powiatowego A. Barona, właścicielkę Restauracji „Modra” oraz Przedstawiciele Rady Rodziców E. Dulska, K. Jędrzejewska. Jury oceniało kreatywność i oryginalność wykonania, jakość i estetykę podania pizzy, smak oraz prezentację pizzy. Wszystkie przygotowane pizze były na wysokim poziomie zaprezentowane przez uczniów a członkowie jury podsumowując konkurs powiedzieli że pizze te były lepsze niż niejedna pizza serwowana przez pizzerie w naszym mieście.

Dla wszystkich uczestników zostały ufundowane nagrody przez Rade Rodziców ZSGHTG.

 

  • I miejsce zajęła uczennica Wioletta Krysik z kl. II Tgb
  • II miejsce zajęli uczniowie  Mateusz Wysocki i Rafał Bazan z kl. IV Tga
  • III miejsce zajęli uczniowie Wiktoria Kasperek z kl. II K i Daniel Słobodzian z kl. I K

 

Poprawiony: środa, 28 lutego 2018 12:00
 
Tutaj jesteś:

Kontakt

Zespół Szkół
Gastronomiczno-Hotelarskich

Dyrektor: Tomasz Respondek
Wicedyrektor: Wiesława Paduch

ul. Karola Miarki 17
42-600 Tarnowskie Góry

tel/fax. (032) 285 38 61
e-mail: zsghtg@poczta.onet.pl

NIP: 645-12-20-451
REGON:

mapa - google maps

FILM PROMOCYJNY

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 10 gości