• Innowacja Pedagogiczna steward/stewardessa

    Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:

    poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi ruchu lotniczego, poznanie specyfiki pracy na lotnisku i obsługi terminali, zapoznanie się z procedurami bezpieczeństwa w transporcie lotniczym, zwiększanie zakresu branżowych umiejętności językowych, spotkania z pracownikami lotniska i stewardessami, realizacja zajęć praktycznych w porcie lotniczym, zajęcia z wizażystką, poszerzenie wiedzy z zakresu savior-vivre'u i kultury osobistej.

    więcej...

  • Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową moralność, nieograniczoną tolerancyjność, do pasji posuniętą pracowitość, dążyć do ciągłego uzupełniania swego wykształcenia, pomagać innym’’. W hotelarstwie dominuje relacja człowiek - człowiek i najważniejszym podmiotem jest Gość.  Hotelarstwo jest wyjątkową branżą z pięknymi tradycjami, w której staramy się tworzyć dla Gości ,,dom poza domem’’, poznajemy nowych ludzi, ciągle coś się dzieje. Zapraszamy na kierunek TECHNIK HOTELARSTWA

    więcej...

  • Lubisz podróże, często planujesz wakacje, chciałbyś w przyszłości prowadzić własne biuro podróży - kształć się u nas wybierając kierunek TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ

    więcej...

  • Interesujesz się gastronomią, Wybierz jeden z kierunków: TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, KELNER

    więcej...

WARSZTATY KULINANARNE W GASTRONOMIKU

PDF Drukuj Email
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 
Wpisany przez Administrator    poniedziałek, 26 lutego 2018 13:22

W piątek 23 lutego br. w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich odbyły się Warsztaty Kulinarne dla Powiatowej Reprezentacji Młodzieży szkół Powiatu Tarnogórskiego. Na warsztatach byli obecni przedstawiciele Starostwa Pan Adam Baron i Pani Katarzyna Wilk, Opiekunowie Powiatowej Reprezentacji  Młodzieży szkół Powiatu Tarnogórskiego  oraz młodzież . Wszyscy zostali przywitani przez Dyrektora Pana Tomasza Respondka , Panią Wiesławę Paduch i Opiekuna Powiatowej Reprezentacji Młodzieży w Gastronomiku Panią Katarzynę Gąsewicz - Kluba. Od strony gastronomicznej nad całością czuwali profesjonaliści Pani Bożena Matysek i Pani Jadwiga Janik. A  trzeba powiedzieć, że to nie lada wyczyn zaangażować ponad 20 osób  w  przygotowanie pysznych i  pracochłonnych  produktów, które wcześniej ze sztuką kulinarną niewiele miały do czynienia. Młodzież wykazała się wielką inwencją i pomysłowością, była chętna do współpracy i zainteresowana taką formą własnej kreatywności.  Można było zauważyć wielkie zaangażowanie młodzieży , chłopcy również byli bardzo twórczy  o czym świadczą liczne zdjęcia wykonane podczas warsztatów.  Myślę, że dla wielu młodych będzie to inspiracja do przygody w sztuce kulinarnej, a może rozbudzenie swoich ukrytych talentów i pasji.

Opracowała Katarzyna Gąsewicz -Kluba

 

 

 
Tutaj jesteś:

Kontakt

Zespół Szkół
Gastronomiczno-Hotelarskich

Dyrektor: Tomasz Respondek
Wicedyrektor: Wiesława Paduch

ul. Karola Miarki 17
42-600 Tarnowskie Góry

tel/fax. (032) 285 38 61
e-mail: zsghtg@poczta.onet.pl

NIP: 645-12-20-451
REGON:

mapa - google maps

FILM PROMOCYJNY

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 17 gości