• Innowacja Pedagogiczna steward/stewardessa

    Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:

    poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi ruchu lotniczego, poznanie specyfiki pracy na lotnisku i obsługi terminali, zapoznanie się z procedurami bezpieczeństwa w transporcie lotniczym, zwiększanie zakresu branżowych umiejętności językowych, spotkania z pracownikami lotniska i stewardessami, realizacja zajęć praktycznych w porcie lotniczym, zajęcia z wizażystką, poszerzenie wiedzy z zakresu savior-vivre'u i kultury osobistej.

    więcej...

  • Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową moralność, nieograniczoną tolerancyjność, do pasji posuniętą pracowitość, dążyć do ciągłego uzupełniania swego wykształcenia, pomagać innym’’. W hotelarstwie dominuje relacja człowiek - człowiek i najważniejszym podmiotem jest Gość.  Hotelarstwo jest wyjątkową branżą z pięknymi tradycjami, w której staramy się tworzyć dla Gości ,,dom poza domem’’, poznajemy nowych ludzi, ciągle coś się dzieje. Zapraszamy na kierunek TECHNIK HOTELARSTWA

    więcej...

  • Lubisz podróże, często planujesz wakacje, chciałbyś w przyszłości prowadzić własne biuro podróży - kształć się u nas wybierając kierunek TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ

    więcej...

  • Interesujesz się gastronomią, Wybierz jeden z kierunków: TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, KELNER

    więcej...

Dzień Dawcy Szpiku w naszej szkole

PDF Drukuj Email
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 
Wpisany przez Administrator    wtorek, 27 lutego 2018 10:37

W Polsce, co godzinę stawiana jest komuś diagnoza: nowotwór krwi, czyli białaczka. Co drugi chory, zakwalifikowany do przeszczepienia od dawcy niespokrewnionego, tego dawcy nie znajduje. Cały czas są w Polsce pacjenci, dla których nie znaleziono dawcy, wśród ponad 29 milionów osób zarejestrowanych na całym świecie. Dlatego bardzo ważne jest, budowanie bazy potencjalnych dawców szpiku kostnego w oparciu o społeczności lokalne. Biorąc to pod uwagę 19 stycznia w naszej szkole odbyła się akcja rejestracji potencjalnych Dawców komórek macierzystych krwi lub szpiku. Inicjatorem i koordynatorem tego przedsięwzięcia była uczennica klasy IV  TGA – Daria Stasik. Wspólnie z koleżankami z klasy Weroniką Gulba oraz Wiktorią Sutor przeprowadziły akcję promocyjną, przygotowały w bibliotece szkolnej stanowiska do rejestracji oraz pomagały chętnym w wypełnianiu formularzy rejestracyjnych.

Dzięki zorganizowaniu akcji rejestracji w naszej szkole przyczyniliśmy się do zwiększenia szansy na życie Pacjentów cierpiących na nowotwory krwi. Rejestracja skierowana była do osób, które ukończyły 18. rok życia, bowiem trzeba być osobą pełnoletnią, aby móc zarejestrować się jako potencjalny Dawca komórek macierzystych krwi lub szpiku. Wszystkim, którzy się zarejestrowali, serdecznie dziękujemy.

 

Poprawiony: wtorek, 27 lutego 2018 10:44
 
Tutaj jesteś:

Kontakt

Zespół Szkół
Gastronomiczno-Hotelarskich

Dyrektor: Tomasz Respondek
Wicedyrektor: Wiesława Paduch

ul. Karola Miarki 17
42-600 Tarnowskie Góry

tel/fax. (032) 285 38 61
e-mail: zsghtg@poczta.onet.pl

NIP: 645-12-20-451
REGON:

mapa - google maps

FILM PROMOCYJNY

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 3 gości